Hlavné menu UJS

V znamení vzájomnej spolupráce a dôvery

Univerzita má otvorené brány pred športovými družstvami v Komárne. Rektor Univerzity J. Selyeho doc. RNDr. Tóth János, PhD, a Ing. Ladislav Ferencz, manažér Volejbalového klubu Spartak v Komárne podpísali zmluvu o vzájomnej spolupráci. Úspešnosť a vytrvalosť VK Spartak Komárno je už dokázaná: Univerzita J. Selyeho prijala do paítronátu ozajstného šampióna. Team dosiahol obrovský úspech aj v extralige – skončili na prekrásnom druhom mieste, aj na Majstrovstvách SR šírili dobré meno mesta Komárno, kde dosiahli zlatú medailu. Prínosom spolupráce by malo byť vypracovanie spoločných projektov. Obe strany sa zhodli v tom, že v budúcnosti budú spoločne hľadať spôsob financovania kompletnej rekonštrukcie volejbalovej haly v Komárne, ktorá je momentálne vo veľmi zlom stavebno-technickom stave.

János Tóth, rektor našej univerzity vyzdvihol: „Univerzita považuje túto spoluprácu za veľmi dôležitú. Sme na klub veľmi hrdí, a snažíme sa urobiť všetko preto, aby spolupráca bola prospešná pre obe strany. Športový klub VK Spartak je oprávnený využívať infraštruktúru našej ustanovizne.” Cieľom VK Spartak Komárno je, aby mladým talentom ponúkol uplatnenie a nové možnosti vo svojom rodisku, čiže v Komárne. „Verím v to, že spoločné myslenie s UJS povedie k tomu, že naši skvelí športovci ostanú doma, a dosiahnu tu skvelé športové úspechy. Je pre nás veľkou cťou a potešením, že univerzita nás podporuje nielen morálne, ale aj svojou infraštruktúrou, a na základe spoločných záujmov nám pomáha aj v lobbingu pre šport. Musíme vypracovať stratégiu, a urobiť všetko preto, aby šport - najmä volejbal – dostal veľkú popularitu v kruhu mladých ľudí.” – vyjadril svoje nádeje  Ladislav Ferencz.

Prvým krokom spolupráce bude, že sa vypracuje stratégia rekonštrukcie volejbalovej haly v Komárne. Hala, ktorá spĺňa aj olympijské parametre, je v dezolátnom stave. Najprv treba určiť možnosti rekonštrukcie. Spoločný team UJS a VK Spartak plánujú rokovania aj s vedením mesta ohľadom rekonštrukcie a revitalizácie tejto budovy. Pri rokovaní a podpise zmluvy o spolupráci bol prítomný zo strany univerzity aj prorektor PaedDr. György Juhász a PaedDr. Piroska Zakar, vedúca kancelárie rektora UJS. Zo strany VK Spartak boli pozvaní na stretnutie Ing. Ladislav Ferencz, generálny manažér, Eduard Németh, tréner a Ľudovít Jobbágy, tréner.

Názov volejbalového extraligového mužstva od sezóny 2015/2016 bude SPARTAK UJS VKP KOMÁRNO.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem