Hlavné menu UJS

Európsky informačný deň s poslanom EP Józsefom Nagyom

Kancelária Europe Direct Komárno v spolupráci s Informačnou kanceláriou EP na Slovensku dňa 4. decembra 2017 už po druhýkrát pripravila pre študentov našej univerzity Európsky informačný deň za účasti poslanca EP Józsefa Nagya. Diskusné fórum viedla vedúca kancelárie Europe Direct v Komárne Zuzana Szabóová, účastníkov podujatia privítal prorektor pre medzinárodné vzťahy József Liszka. Poslanec EP, József Nagy, ktorý sa angažuje vo výbore pre životné prostredie a vo výbore pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci EP uviedol, že za prioritu vo svojej doterajšej činnosti považuje skoncipovanie právneho minima národnostných menšín.

Vo svojom príhovore sa venoval dobrovoľníckej činnosti v rámci programu Erasmus+ a výhodám schengenského priestoru. Otázky, ktoré odzneli v rámci diskusného fóra, sa týkali predovšetkým budúcnosti EÚ po Brexite, nezávislosti Katalánska, možnosti zavedenia vstupného víza do EÚ, regulácie migrácie, foriem podpory zo zdrojov EÚ po roku 2020, dublinského systému a možnosti praxe v kancelárii poslanca EP. Záverom sa hosťovi podujatia poďakoval za prednášku a hodnotnú diskusiu rektor našej ustanovizne, György Juhász.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem