Hlavné menu UJS

Vyhlásenie volieb kandidáta na obsadenie funkcie rektora Univerzity J. Selyeho

Akademický senát Univerzity J. Selyeho (ďalej len „AS UJS“) vypisuje voľby kandidáta na funkciu rektora UJS podľa vnútorného predpisu UJS Zásady voľby kandidáta na rektora a prijatia návrhu na odvolanie rektora Univerzity J. Selyeho (Čl. 2, bod 1).

Dátum konania volieb: 6. novembra 2024

Priebeh a harmonogram volieb:

Návrh kandidáta na rektora UJS môže podať každý člen akademickej obce UJS a Správnej rady UJS (ďalej len „SR UJS“). Návrhy kandidáta na rektora sa podávajú neanonymne a v písomnej forme predsedovi AS UJS cez podateľňu UJS, od 15. júna 2024 do 9. októbra 2024, 12:00.  Na návrhy doručené po tomto termíne sa neprihliada.

Do 18. októbra 2024 zabezpečí predseda AS UJS súhlasné písomné vyjadrenie navrhnutých kandidátov s ich kandidatúrou na rektora UJS a so spracovaním osobných údajov pre potreby volieb kandidáta na rektora UJS, ich štruktúrovaný profesijný životopis a výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace.

Najneskôr do 22. októbra 2024 zverejní predseda senátu UJS zoznam kandidátov na rektora na úradnej výveske UJS, v Akademickom informačnom systéme, cez hromadný email pre členov akademickej obce UJS a SR UJS a na svojom webovom sídle.

Kandidáta na rektora volí volebné zhromaždenie, ktorého členmi sú všetci členovia AS UJS a všetci členovia SR UJS. Volebné zhromaždenie zvoláva a riadi predseda AS UJS.

Na zasadnutí volebného zhromaždenia sa koná verejné vypočutie uchádzačov na kandidáta na rektora UJS v abecednom poradí. Zasadnutie volebného zhromaždenia a verejné vypočutie uchádzačov sa uskutoční 4. novembra 2024.

Verejné vypočutie sa uskutoční tak, aby možnosť klásť otázky kandidátom na funkciu rektora mali najmä členovia akademickej obce UJS a zástupcovia verejnosti. Verejné vypočutie sa vysiela naživo na webovom sídle UJS a celý záznam z verejného vypočutia sa zverejní na webovom sídle UJS najneskôr 5. novembra 2024. Záznam z verejného vypočutia sa zverejní do 7. novembra 2024. Pri verejnom vypočutí sa zisťujú riadiace skúsenosti a manažérske schopnosti uchádzačov, ich vzťah k vysokoškolskému vzdelávaniu, vede a technike a vzťah k poslaniu a oblasti pôsobenia UJS. Uchádzač zároveň predstaví návrh stratégie rozvoja UJS. Ak tak rozhodne volebné zhromaždenie, možno od uchádzača požadovať aj poskytnutie ďalších informácií.

Voľby kandidáta na funkciu rektora UJS sa uskutočnia dňa 6. novembra 2024, na volebnom zhromaždení. Výsledky volieb kandidáta na rektora vyhlasuje predseda AS UJS.

Rektora vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky. Návrh na vymenovanie alebo návrh na odvolanie rektora podáva prezidentovi minister školstva, ktorému ho podáva predseda AS UJS do 15 kalendárnych dní od prijatia príslušného uznesenia.

 

v Komárne, 30. apríla 2024                                       

doc. PaedDr. Andrea Puskás, PhD.
        predsedníčka AS UJS


Návrhový formulár

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem