SJE főmenü

Alumni profilok

Tanárképző Kar, Óvópedagógia, végzés éve: 2009
Munkahely: Killer Ink Ltd., Liverpool, UK
Beosztás, tevékenység: Graphic Designer / Photographer, freelancer

Gazdaságtudományi Kar, Vállalatirányítás, végzés éve: 2012
Munkahely: Camp Leaders Slovakia, Camp Leaders Czech Republic, Smaller Earth Czech Republic
Beosztás, tevékenység: ügyvezető igazgató, társtulajdonos

Gazdaságtudományi kar, Vállalatirányítás, végzés éve: 2011
Munkahely: Paragraf könyvelőiroda
Beosztás, tevékenység: kereskedelmi vezető, marketing manager

Gazdaságtudományi Kar, Vállalatirányítás, végzés éve: 2010
Jelenlegi munkahely: Arriva Hungary Zrt.
Beosztás, tevékenység: központi beszerzés (manager)



Vezető toborzási, tehetség-menedzsment és humán erőforrás megoldás szolgáltatóként, több mint 30 éves tapasztalattal Európa egyik legnagyobb független vállalata vagyunk 7 országban összesen 30 irodával. Szlovákiában a Grafton négy városban fogadja a lelkes álláskeresőket – Pozsonyban, Nyitrán, Trencsénben és Kassán. Jelenleg 625 nyitott pozíciónk van – ezzel Szlovákia vezető állásközvetítő irodája vagyunk. Több mint 1000 aktív kliensünk közé tartoznak többek között az olyan vállalatok, mint a Henkel, Swiss Re és a Telefonica.

A Graftonba 2010 őszén léptem be asszisztensként. Fél évet töltöttem az egyik kliensünknél kihelyezettként, a projekt végeztével pedig csapat koordinátorként tértem vissza. Összesen öt ember mindennapi munkájáért voltam felelős. Immáron több mint egy éve pedig konzulensként dolgozom. Azon a részlegen tevékenykedem, mely elsősorban pályakezdőkkel, a többnyelvű álláskeresőkkel, valamint a tapasztalt asszisztensekkel dolgozik.

Az egyetemen töltött évek tökéletes feltételeket nyújtottak ahhoz, hogy megtaláljam, melyik terület érdekel igazán, valamint ezen a területen biztosította a fejlődés lehetőségét. Szerencsésnek mondhatom magam azért is, amiért többször is eljutottam külföldre tanulmányaim során és nyelvtudásomat bővíthettem. Mindezt most hasznosítom a mindennapi munkám során. A mai egyetemistáknak azt tanácsolom, hogy tanuljanak nyelveket, keressék a lehetőségeket arra, hogy minél több tudást és munkatapasztalatot gyűjtsenek tanulmányaik során. Fontos, hogy a munkaerőpiacra magabiztosan, reális elvárásokkal lépjenek és ne rettenjenek vissza a konkurenciaharctól.



A Smaller Earth célja válogatott és nemzetközileg elismert programokkal a fiatalok ösztönzése, hogy „tovább menjenek” mind személyesen és szakmailag. Vállalatunk 12 országban van jelen, nagy és egyre növekvő sikerrel. A Smaller Earth valójában egy programcsoport, ami különböző programokat futtat, ezáltal fiatalok ezreinek tesszük lehetővé, hogy a világ szinte bármely pontjára eljuthasson, és kulturális csereprogramban vegyen részt.

Legnagyobb programunk a Szlovákiában és Csehországban is futó Camp Leaders, egy kulturális csereprogram, amely amerikai gyerektáborokba és üdülőközpontokba juttat diákokat, hogy nyarukat hasznosan tölthessék, nemzetközi csapatban dolgozva. Cégünk 1998 óta működik világszerte, immáron 12 országban. Szlovákiában 5. éve, Csehországban 3. éve vagyunk jelen, nagy sikerrel.

A Camp Leaders programon kívül prágai TEFL nyelviskolánkban képzünk angol tanárokat és oktatunk angol nyelvet, mindezt angol, amerikai és ausztrál tanárokkal. A Camp Leaders program sikereire alapozva jelenleg egy új programot is fejlesztünk, ami hamarosan indul, Kanadában nyújt lehetőségeket, nemcsak diákoknak.

Ügyvezető igazgatóként feladataim közé tartozik az említett három Kft. működésének irányítása, a zavartalan gazdasági működés és a vállalatok növekedésének bebiztosítása. Jelenleg a három vállalatban nyolc főállású és számos részmunkaidős (brigádos) fiatal biztosítja a zavartalan működést, és teszik lehetővé sok száz diák felejthetetlen nyarát.

Felelősségeim közé tartozik a nemzetközi pénzügyek irányítása is, hiszen egy globális csapat dolgozik azon, hogy a diákok a lehető legjobb szolgáltatást kapják minden téren.

Mindennapi feladatink között van az angol és amerikai irodánkkal való kapcsolattartás, a marketing, a toborzás, interjúztatás irányítása, programjaink és szolgáltatásaink fejlesztése is. Többek között nemzetközi állásbörzéket is szervezünk Prágában és Pozsonyban, amelyeken lehetőséget nyújtunk a diákoknak, hogy találkozzanak a leendőbeli amerikai munkaadójukkal.

Bc. harmadikos diákként a vállalati pénzügyek vizsgára igyekezve (valamikor 2008 februárjában, sorban már a negyedik pénzügy vizsgám, szóval a lehető legutolsó...) pillantottam meg a folyosó ablakában heverő színes szórólapot, ami egy csodás amerikai nyarat hirdetett cca. 400 EUR áron. Gyermekkorom óta egyik álmom Amerika volt, ezért a szórólapot zsebre vágva, és természetesen ezerrel parázva mentem be a vizsgára. Ez a vizsgám is annyira sikerült jól, mint az előző 3: efiksz... Akkor természetesen még nem örültem eme bukásomnak, hiszen tudtam, hogy abban az évben már nem államvizsgázhatok, és mint egy rendes diákban, egy világ dőlt össze bennem. Szomorúan hazamentem és elővettem a szórólapot. Regisztráltam, majd pár héttel később azt vettem észre, hogy nyakig benne vagyok a programban, kezemben az amerikai vízumom és telefonon egy kedves hang azt kérdezi, hogy mikor szeretnék hazajönni a nyár után New Yorkból. Kiutaztam Amerikába és egy csodálatos gyerektáborban töltöttem el életem addigi legjobb nyarát, majd utána még 4-szer tértem vissza, különböző helyekre.

A nyár közben teleraktam a MyVip profilomat (fiatalabb olvasóinknak: a korabeli fészbuk) az élményeimmel, amire általában érdeklődő kommenteket kaptam, hogy miként jutottam ki, és hogy tudok-e segíteni abban, hogy barátaim is részt vehessenek a programban. Akkor a Camp Leaders Szlovákiában nem volt jelen, én is a magyarországi irodán keresztül utaztam ki. Annak, hogy ezzel kezdtem el foglalkozni, két jelentős oka volt: szerettem volna, hogy minél több diáknak lehessen része azokban a csodás élményekben, amiket én is átélhettem, a másik ok pedig az volt, hogy mivel a Camp Leaders még nem volt jelen kis hazánkban, ezért szerettem volna élni a lehetőséggel, hogy valami nagyot alkossak. Az akkori közép-európai igazgatósrác felkarolt és támogatásával létrehoztuk a Campleaders Slovakia-t, akkor még iroda nélkül, hiszen arra nem tellett. Az ezt követő néhány évben éjt nappallá téve dolgoztam azon, hogy a cég valahogy elinduljon, és lehetőleg ne termeljen veszteséget. Ekkor még a munka mellett az egyetemre is kellett (vagy inkább kellett volna) időt szánnom, hiszen tanulmányaimat akkor még nem fejeztem be. Azóta nehéz évek vannak mögöttem, de azt hiszem, hogy sikereket könyvelhetünk el, és bár hihetetlenül kimerítő volt, de szakmailag is rengeteget fejlődtem. Jelenleg két irodát irányítok (prágai és pozsonyi bázissal) és mindkét cégünk több száz diákot mozgat évente.

A mai diákoknak nagyon ajánlom, hogy használjanak ki minden adódó lehetőséget az egyetemen, vegyenek részt minden olyan dologban, ami valami pluszt adhat – legyen az nyelvtudás, szakmai tapasztalat. Soha nem tudhatjátok, hogy az életben milyen tapasztalatnak fogjátok a hasznát venni, de amit már egyszer megtanultatok, vagy megtapasztaltatok, azt már nem veszi el tőletek senki. Most visszatekintve én is nagyon bánom azt, hogy az Amerikában töltött nyarak mellett nem vettem részt más csereprogramokban is, mint például az ERASMUS, hiszen hatalmas lehetőség. Vezérigazgatónk kedvenc szólása jutott eszembe: „Work hard, play hard!”Jövőbeli terveim közé tartozik az általunk jelenleg futtatott programok számának növelése, hogy a világ minél több pontjára juttathassunk el diákokat, valamint, hogy minél több diákot motiváljunk arra, hogy „menjen tovább”, hogy fejlessze magát szakmailag, személyileg és hogy a világot beutazva másképp lássák a világot. Csapatom számára a legnagyobb motiváció, amikor Amerikából hazatérve a programunkban részt vett diákok szemében ugyanazt a csillogást látjuk, ami a mi szemünkben is ragyogott.



Cégem gravírozással és vágással foglalkozik lézer technológia segítségével. Ennek a technológiának köszönhetően könnyen és költséghatékonyan tudok megjelölni szinte bármilyen anyagú és méretű tárgyat. Jelen pillanatban vállalkozásom fő profilját a reklámtárgyak illetve ajándéktárgyak készítése és megjelölése, különleges beltéri dekorációs elemek készítése és vállalati információs egységek gyártása képezi. A munkámhoz résztevékenységekként hozzá tartozik a számítógépes tervezés, különleges feldolgozandó anyagok beszerzése és a termékek értékesítése.

Az egyetem elvégzése után két héttel megkaptam első hivatalos állásomat. Napjainkban átlagosnak minősülő munkahelyről volt szó, reggel 8-tól délután 5-ig a szokásos túlórákkal, felületes munkatársakkal és szerény fizetéssel. Természetemből fakadóan én ezzel nem voltam megelégedve és magasabb célok elérését tűztem ki magam elé. Ugyanebben az évben részt vettem egy vállalkozók számára szervezett konferencián, ahol egy más téren tevékenykedő vállalat vezetőjétől értesültem a ma tulajdonomban lévő ritka lézergépről, amelyet régiónkban mindössze néhány cég birtokol. Egy héttel később a családommal felkerestük az egyik legnagyobb budapesti forgalmazót, ahol bemutatták nekünk, hogy milyen feladatok elvégzésére alkalmas a szóban forgó gép. Láttuk, hogy nagyon széles a felhasználási területe és véleményünk egyezett abban, hogy kitartó munkával és odaadással sikeresen üzemeltethető egy ilyen berendezés. Néhány hónappal később beadtam a felmondásom és kiváltottam a vállalkozói engedélyemet, majd autodidakta módon megtanultam kezelni a lézert.

Az egyetemen nagyon sok hasznos információt sajátíthatunk el. Például nyelvek nélkül már szinte lehetetlen állást találni. A vállalkozásom elején szembesültem azzal, hogy nekem egy személyben kell lennem könyvelőnek ás adószakértőnek, hogy rendbe legyenek a hivatalos ügyeim. Szükségem volt a marketingre, kommunikációra és nyelvtudásra, hogy termékeinket el tudjuk adni. A növekvő készletek nyilvántartásához jól jött a vállalati információs rendszerekről szerzett tudásom. A termékek szállítása során elengedhetetlenek voltak a logisztikai alapismeretek. A Selye János Egyetemnek köszönhetően tudtam mire van szükségem a vállalkozás sikeres elindításhoz, már csak bele kellett tanulnom.

Három tanácsot tudnék adni az egyetem hallgatóinak: kapcsolatépítés, kapcsolatépítés és kapcsolatépítés. Soha nem lesz körülötted ennyi okos ember egy helyen. Ismerkedj meg és ápolj jó viszonyt annyi hallgatóval és tanárral egyaránt, amennyivel csak tudsz. Ha lesz 200 telefonszám a mobilodban az egyetem elvégzése után, amit felhívhatsz, már 75%-ban kezedben a siker kulcsa, bármi is legyen a célod.

Tanulmányaim során egyaránt sok pozitív és negatív élménnyel gazdagodtam. Úgy gondolom, hogy ezek a sikerek és kudarcok nagyban hozzájárultak, ahhoz, hogy merjek lépni, és megvalósítani az almáimat. Módomban volt megismerni néhány nagyon különleges embert, akinek máig is sokat köszönhetek. Továbbá volt lehetőségem részt venni, olyan rendezvényeken, előadásokon és szemináriumokon, amelyek megalapozták azt a tudást és széles látókört, amelyet a tevékenységeim során kamatoztathatok.

Rövidtávú terveim közé tartozik új szolgáltatások beemelése vállalkozásom profiljába, továbbá néhány munkahely biztosítása, amellyel szeretnék hozzájárulni az egyetem végzős hallgatóinak könnyebb elhelyezkedéséhez. Mérvadónak tartom, hogy a nyugat-szlovákiai régió megismerjen és éljen az általam nyújtott szolgáltatásokkal. Majd végezetül kiemelném az összetartás fontosságát, melyre az egyetem hallgatóit is buzdítom.




A Fortissima Group s.r.o. egy több lábon álló vállalat. 2013 szeptemberében jegyezték be. Bejegyzését megelőzően hosszas stratégiaépítés zajlott, hogy az indulás minél sikeresebb lehessen. Három alapító tagja van a vállalatnak (köztük én is), mindegyikük azonos jogokkal rendelkező ügyvezető igazgató – mindhárman a Selye János Egyetem (egykori) diákjai. A vállalat fő profiljai a céges arculattervezés, amelybe beletartozik a weboldaltervezés és egyéb interaktív felületek létrehozása és kezelése, továbbá logótervezés, névjegykártya tervezés, különböző reklámok tervezése, elkészítése, közvetítése, köztük a legforradalmibb és leginnovatívabb módszerek is (mint például az okos telefonokon keresztüli mobil applikációs reklám). Igény esetén marketing, vagy vállalatstratégiai tanácsadást is vállalunk. Együttműködő partnereinknek köszönhetően minőségi fotók, cégtáblák, molinók, céges pecsétek, különböző lézerrel gravírozott ajándéktárgyak is elkészíttethetőek nálunk, tehát teljes, komplex szolgáltatáscsomagot tudunk nyújtani egy arculattervezéshez, vagy ráncfelvarráshoz, így nem kell az újításra nyitott vállalatnak 10-15 különböző helyre mennie, hogy mindent elintézzen. Ezzel rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhat, nem utolsó sorban pedig az arculat is egységességet sugall a központi koordinációnak köszönhetően. Másik fő profilunk jelenleg a fesztivál és rendezvényszervezés. Különböző szakmai és zenei, művészi fesztiválok szervezését és hangosítását vállaljuk, valamint céges team buildingek, vezetőképzők, tréningek megszervezésével is könnyedén megbirkózunk. A cég vezetői többek között a rendkívül sikeres Martosi Szabadegyetem főszervezői és irányítói csapatának részét képezték, valamint több „egyetemi napok” rendezvény megszervezését is koordináltuk már. Arculattervezésnél kiemelném, hogy például az Európai Parlament alelnökének is készítettünk már weboldalt.

A jelenlegi munkámhoz nagyon hosszú és tudatos út vezetett. Megtapasztaltam, hogy senkinek nem repül csak úgy a sült galamb a szájába, ezért már az egyetem évei alatt is igyekeztem aktív és tevékeny lenni. Így kerültem először a Hallgatói Önkormányzathoz, majd pár évvel később annak vezetője voltam, három éven keresztül. A HÖK-ben szerzett tapasztalatok voltak a legmeghatározóbbak, mivel ott komoly kihívásokkal, szervezési feladatokkal, csapatkoordinálási és kapcsolatépítési, vagy nem egyszer komoly tárgyalásokkal szembesül az ember. Olyan kihívásokkal, amelyek a „kinti”, való életben is előfordulnak. A HÖK mellett, az egyetemi éveim alatt részt vettem már egy másik s.r.o. alapításában, és két non-profit szervezet alapításában, amelyeknél komoly tapasztalatokra tehettem szert. A kötelező szakmai gyakorlatomat Brüsszelben az Európa Parlamentben végezhettem, amely akkor szintén rengeteg kihívással állított szembe, amelyekből a mai napig rengeteget meríthetek szakmailag. Fél évig aktívan segítettem a SJE KATA munkáját is. Célom a kezdetektől az volt, hogy egy céget vezethessek. Sosem szerettem volna alkalmazott lenni valahol. Szeretek szabadon dönteni a saját jövőmről, a szabadidőmről és arról, hogy mit akarok csinálni.

A csapatmunkában az alkalmazkodás fontos volt, így ennek is nagy hasznát vettem, de talán leginkább az egyetemen szerzett szemléletmódot emelném ki, amely arra ösztönöz, hogy nyitott szemmel járjak a világban és ne pedig csőlátással. A többi már ebből következik. Így jöttem rá, hogy mennyire fontos a megfelelő kommunikáció, a nyelvtudás, a kapcsolatrendszer kiépítése, illetve hogy hogyan tudd eladni önmagad. Ezek önmagában nem lennének elegendőek, ha nem lenne meg hozzá az egyetemünkön megszerzett órai tudás (ahogy fordítva sem). Összhangba kellett állítani a két dolgot. Figyeljenek arra, hogy az egyetemi évek gyorsan elröppennek, ezért használják ki és éljék meg minden napját. A jövőjükön időben el kell kezdeni dolgozni, ne hagyják az utolsó pillanatra! Akik erre nem gondoltak, azok hirtelen kerültek a mély vízbe, ami nem mindig kellemes. Használják ki a csereprogramokat (Erasmus, Ceepus, Miniszteri ösztöndíj stb.), mert ezek meghatározó élményei lesznek az egyetemi éveknek. Megtapasztalhatnak más szokásokat, más kultúrákat, élményeket, amelyeket a későbbiekben kamatoztatni tudnak. Fontos időnként kizökkenni a komfort zónánkból, mert csak az visz előre

Voltak nagyon jó élményeim az egyetemen és nagyon nehéz időszakok is. Ha egy dolgot emelhetnék ki, akkor azok az egyetemen szerzett barátok lennének. Azok, akikkel együtt dolgoztunk, hogy az egyetemi élet jobb és élhetőbb legyen. Azok a barátok, akikre mindig számíthattam és számíthatok most is. Olyan barátságokat és kapcsolatokat sikerült az egyetemen kötni, amelyeknek köszönhetően ott tarthatok, ahol. Ez egy csapatmunka volt. Ezekkel az emberekkel szinte napi szinten kapcsolatban vagyok és dolgozunk a jövőnkön. Sokat köszönhetek nekik szakmailag és emberileg is.

Jelenleg egy további magiszteri képzésen veszek részt a Selye János Egyetemen, valamint a rigorózus (kisdoktori) eljárás folyamatában vagyok. Ezeket szeretném sikeresen elvégezni. Nagy álmom pedig egy olyan „Selyés hálózat” létrehozása, amely Selyés vállalkozók, cégek kapcsolódását segíti elő. Ezzel az itt végzett hallgatók össze tudnának fogni, és ha nem is mindenki mindenkivel, de vannak közös kapcsolódási pontok, amelyekkel tudnánk segíteni és erősíteni egymás tevékenységét. Szerintem az egyetem hosszú távon erről szól: egyetem alatti tapasztalatszerzés, kapcsolatépítés majd később egymás kölcsönös segítése.





2011-től angoltanárként dolgozom Franciaországban. A cannes-i városháza alkalmazottjaként egy La Bocca-i óvodában adok hetente kétszer angolórákat nagycsoportosoknak.

Az egyetemet 2004-ben kezdtem a első évfolyammal, majd egy évre megszakítottam tanulmányaimat, hogy modellként dolgozzam, Európa különböző városában. Visszatérve egy teljesen új közösségbe kellett beilleszkednem, ami csakis az előnyömre vált. A következő években az egyetemmel párhuzamosan különböző komáromi cégeknek dolgoztam, majd a negyedik év után úgy döntöttem, nyakamba veszem Franciaországot! Szerettem volna megtanulni egy új nyelvet, új lehetőségeket kerestem. Az utolsó évemet már individuális tanulmányok formájában végeztem, majd a diploma után rögtön Cannes-ban kötöttem ki, s azóta is a Côte d’Azur-ön élek. Az elején nem volt egyszerű munkát találnom. Először aupair-ként kezdtem, majd golfklubokban dolgoztam recepciósként. Az elején kaptam hideget-meleget, de megérte kitartanom. Jelenleg az angoltanári állásommal párhuzamosan folytatom a modellkedést, rendezvényszervező és hostess ügynökségeknek dolgozom.

Elmondhatom, hogy egyetemi éveim alatt gyűjtött tapasztalataim végigkísérnek a mindennapokban. Eddigi életem legszebb, legszabadabb időszaka volt, tele inspirációval, információval, kollégiumi sztorikkal, albérleti és Rév-bulikkal, szerelmi históriákkal, diák problémákkal (s hol vannak ezek a felnőtt élet problémáitól...). Csakúgy szívtuk magunkba az energiát és a tudást! Rendkívül szerencsésnek tartom magam, hogy igazi tanáregyéniségektől tanulhattunk, hogy megszerettették velünk ezt az önzetlen hivatást! Nem titkolom, hogy egy pár nappal ezelőtt, mikor kézbe kaptam a francia állam inspekciójának bizonyítványát, miszerint minden készségem megvan ahhoz, hogy magyar anyanyelvűként angolt tanítsak francia gyermekeknek, elérzékenyültem.

Büszke voltam az iskolámra, ami ide juttatott, s elfogott az a – már nosztalgikus – érzés, amit akkor éreztünk, amikor elsőként ülhettünk be egy felvidéki magyar egyetem padjaiba. Annyit mondok új diákok: vigyázzatok erre a kincsre, rajtatok a sor!

Ha minden jól megy, jövőre megszerezhetem a fitneszedzői diplomám, hogy egy másik szenvedélyemnek is éljek...



A Selye János Egyetemet szerintem nem kell bemutatnom a kedves olvasóknak, de akiknek mégis azért röviden leírom. A Selye János Egyetem 2004-ben kezdte meg működését. Három karon nyújt továbbtanulási lehetőséget magyar nyelven: a Tanárképző Karon, a Gazdaságtudományi Karon és a Református Teológiai Karon. Én az egyetem Rektori Hivatalában dolgozom rektori asszisztensként, főleg adminisztratív feladatokat látok el, és próbálom segíteni Rektor úr munkáját.

Egyetemi tanulmányaim befejeztével gyakornokként dolgoztam, frissdiplomás álláskereső voltam, mint sokan mások. Aztán tudomást szereztem róla, hogy a Selye János Egyetem rektora asszisztenst keres. Jelentkeztem a posztra, majd szóbeli interjún vettem részt. Később hívtak, hogy fel vagyok véve.

Tudom, hogy nem igazán a szakmámnak megfelelő munkát végzek, és nem az ország gazdaságával foglalkozom, de mégis egy számomra kedves intézmény tagja vagyok, ahol sok szervezési feladattal találkozhatok, amik szerepeltek a tanulmányaimban és tudom azokat hasznosítani.

A hallgatóknak azt tanácsolom, hogy mindenképp kapcsolódjanak be az egyetemi életbe (gólyatábor, egyetemi bulik, diákbál, konferenciák, ERASMUS stb.). Ne féljenek a tanáraiktól és egyetemi alkalmazottaktól segítséget kérni. Mindenre emlékszem egyetemi éveimből. Nem felejtem el az első napot, amikor ismeretlenként próbáltam tájékozódni, hová kell mennem, kit kell keresnem. Utána szépen kialakultak a barátságok, akikkel ha kellett akár hajnalokig tanultunk, vagy egyetemi bulikba jártunk. Az évek teltével egyre több ismerősre, kapcsolatra tettem szert. Próbáltam bekapcsolódni az egyetem által nyújtott programokba diákként, vagy szervezőként.

Mindkét szakomat tanítom, valamin testnevelést egy osztályban, honismeretet alsó tagozaton és polgári neveléseket. Mellékállásban több sajtóorgánumnak bedolgozok szabadúszó publicistaként.

Sok helyre beadtam, de a jelenlegi munkahelyemet egy ismerősöm ajánlotta. Az újságírás pedig fokozatosan alakult ki, ismeretségszerzések révén.

Szinte mindent, nagy hiány viszont az idegennyelvek hiánya, amit az egyetemen elhanyagoltam. Ezen kívül mind az ott szerzett kapcsolati tőke, a kollégiumi élet, a tanárok, az órák mind, mind hasznosnak bizonyultak, amit szinte mai napig rendszeresen használok.

Semmit se hagyjanak ki, mindent próbáljanak ki! Minden lehetőséget ragadjanak meg, és éljenek aktív közösségi életet. Legyenek valódi értelmiség, hisz a Felvidéknek ez létkérdése. Ha ők nem hozzák helyre az identitásválság következtében kialakult állapotot, senki nem fogja, ezért hatalmas a felelősség mindnyájunkon.

Öt év egyhúzomban egy nagy élmény volt. Az ott megismert emberek, a tudásszerzés, a tapasztalás, a bulik, a focik, a kollégium a, a, a, minden egyben. Életem tán legmeghatározóbb időszaka volt. Kegyetlenül hiányzik…

Terveim a jövőre nézve: Komolyabban szeretnék foglalkozni a közélettel. Tanulmányaimat pedig doktori fokozaton folytatni. Nem tartom kizártnak, hogy hamarosan visszatérek a magyar Gibraltárba, Komáromba, fontos hellyé vált számomra.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. A weboldalunkon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

  
spam vedelem