Hlavné menu UJS

7. máj 2020 – Nové opatrenia UJS v súvislosti so šírením nákazy s koronavírusom

Rektor Univerzity J. Selyeho (ďalej len „rektor“ a „UJS“), ako štatutárny orgán UJS dňa 7. mája 2020 vydal príkaz rektora č. 10/2020, ktorým

  • od 11. mája 2020 nariadil úpravu prevádzky UJS: nepedagogickým zamestnancom v čase od 8.00 hod. do 13.00 hod. vykonávať svoju prácu na svojom obvyklom pracovisku v priestoroch UJS za dodržania hygienických a ostatných opatrení, ktoré boli nariadené predchádzajúcimi a týmto príkazom rektora; pedagogickí zamestnanci vykonávajú svoju prácu pedagogického zamestnanca v súlade s predchádzajúcimi opatreniami a za podmienok nariadených predchádzajúcimi príkazmi rektora UJS;
  • nepedagogickí zamestnanci, ktorí počas celej pracovnej doby vykonávajú prácu doma, sú povinní viesť evidenciu o vykonanej práci (denný výkaz podľa prílohy príkazu rektora);
  • rozhodol o pracovnoprávnych vzťahoch zamestnancov, ktorí vykonávajú svoju prácu v kombinovanom režime, t. j. časť pracovného času vykonávajú prácu (na obvyklom pracovisku), a časť pracovného času nevykonávajú prácu pre prekážku v práci na strane zamestnávateľa;
  • okrem už zavedených hygienických opatrení, ktoré boli nariadené predchádzajúcimi príkazmi rektora, nariadil dodržiavanie ďalších opatrení;
  • dňom 11. mája 2020 nariadil obnovu prevádzky Univerzitnej knižnice UJS v súlade s Opatrením Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky číslo OLP/3795/2020 zo dňa 5. mája 2020, pri splnení nasledovných osobitných podmienok:
  1. zaistiť, aby zamestnanci knižnice nosili pri kontakte s knihami a obdobnými predmetmi (ďalej len „knihy“) rukavice,
  2. po vrátení knihy sa odporúča ju odložiť a ďalšia manipulácia s ňou bude možná až po uplynutí 24 hodín.

Opatrenia uvedené v príkaze rektora č. 10/2020 boli schválené vedením a krízovým štábom UJS, a platia od 11. mája 2020 do odvolania, najneskôr do odvolania vyhlásenej mimoriadnej situácie.

V Komárne 7. mája 2020
Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD.
rektor UJS

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem